Skip to content

JAZZ

 Vanaf 8 jaar kunnen onze dansers terecht bij Jazz Mini’s en Jazz Kids. Vanaf 12 jaar splitsen we in niveau’s: Jazz 1, 2, Advanced en Pro. Jouw niveau wordt bepaald door de lesgever na het volgen van een proefles of o.b.v. het voorgaande jaar. Onze Jazz lessen zijn een combinatie van uptempo/broadway jazz en trage modern/jazz.

Jazz mini
WOE
13:30 - 14:45
VELDMUIS

Jazz Mini’s (8 – 9 jaar) 

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen kiezen tussen Jazz en Hip Hop. Om een allround danser te worden raden we uiteraard aan om beide te volgen.

Bij Jazz Mini’s maken onze leden voor het eerst kennis met de stijl Jazz-Modern. Ze leren de eerste basispassen en termen aan de hand van oefeningen en spelletjes en dansen op muziek aangepast aan hun leefwereld. 

Jazz Kids (10 – 11 jaar)

Bij Jazz Kids ligt de focus op het onder de knie krijgen van de basispassen en termen eigen aan de stijl. De dansers leven zich uit in leuke choreografieën. Aan de hand van dansspellen en improvisatie oefeningen wordt gewerkt aan expressie en creativiteit.

Jazz kids
WOE
14:30 - 15:30
GAVERS
Jazz1
WOE
15:30 - 16:45
GAVERS

Jazz 1

Jazz 1 staat open voor iedereen vanaf 12 jaar, met of zonder danservaring. In deze les worden verschillende basistechnieken uit jazz en moderne dans aangeleerd.

De choreografieën zijn een leuke afwisseling van up-tempo en slow-tempo jazz en modern. Ook partnerwerk, grondwerk, expressie en improvisatie komen af en toe aan bod.

Jazz 2

Voor Jazz 2 wordt een redelijke beheersing van de basistechnieken binnen Jazz en Modern verwacht. Vanuit deze fundering wordt verder gewerkt naar een hoger niveau met meer uitdagende technieken en choreografieën. Partnerwerk, grondwerk, expressie en improvisatie komen geregeld aan bod. Ook aan performance wordt steeds meer aandacht besteed.

Jazz 2
ZAT
16:00 - 17:15
VELDMUIS
Jazz advanced
ZAT
13:45 - 15:00
GAVERS

Jazz Advanced

Deze les is voor de meer gevorderde Jazz dansers. Ze leren advanced Jazz technieken en uitdagende choreografieën aan een stevig tempo. We oefenen op inleving, improvisatie, partnering en tricks.

Jazz Pro 

Jazz Pro is voor de meest gevorderde Jazz dansers. Zij hebben alle Jazz en Modern technieken onder de knie en worden uitgedaagd om nog een stapje verder te gaan. De dansers worden in deze les getriggerd om het maximale uit zichzelf te halen. Doel is om hen klaar te stomen voor het performen van choreografieën op optredens en wedstrijden.

Jazz pro
ZAT
10:30 - 11:45
GAVERS