Skip to content

hip hop

Vanaf 8 jaar kunnen onze dansers terecht bij Hip Hop Mini’s en Hip Hop Kids. Vanaf 12 jaar splitsen we in niveau’s: Hip Hop 1, 2, Advanced & Pro. Jouw niveau wordt bepaald door de lesgever na het volgen van een proefles of o.b.v. het voorgaande jaar. Onze Hip Hop lessen zijn een combinatie van verschillende urban stijlen wat zorgt voor een leuke afwisseling binnen het dansjaar.

LCG0793
WOE
14:30 - 15:30
VELDMUIS

Hip Hop Mini’s (8 – 9 jaar) 

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen kiezen tussen Jazz en Hip Hop. Om een allround danser te worden, raden we uiteraard aan om beide te volgen.Bij Hip Hop Mini’s maken onze leden voor het eerst kennis met de stijl Hip Hop. Ze leren de eerste basispassen en termen aan de hand van oefeningen en spelletjes en dansen op muziek aangepast aan hun leefwereld.

Hip Hop Kids (10 – 11 jaar)

Bij Hip Hop Kids ligt de focus op het onder de knie krijgen van de basispassen en termen eigen aan de stijl. De dansers leven zich uit in leuke choreografieën. Aan de hand van dansspellen en improvisatie oefeningen wordt gewerkt aan expressie en creativiteit.

hiphopkids
WOE
13:30 - 14:30
GAVERS
hiphop 1
WOE
16:45 - 17:45
GAVERS

Hip Hop 1

Hip Hop 1 staat open voor iedereen vanaf 12 jaar, met of zonder danservaring. Alle verschillende soorten Hip Hop komen aan bod in deze les.De choreografieën zijn zeer gevarieerd waardoor de dansers heel wat typische passen uit de Hip Hop-wereld onder de knie krijgen. Ook partnerwerk, grondwerk, expressie en improvisatie komen af en toe aan bod.

Hip Hop 2

Hip Hop 2 is voor dansers met reeds enkele jaren ervaring in Hip Hop. De lesgever gaat uit van een zekere basiskennis, waarop verder gewerkt wordt naar een hoger niveau.De choreografieën zijn uitdagender en bevatten geregeld elementen als partnering, grondwerk en improvisatie. De dansers leren om expressief te dansen. Ook aan performance wordt steeds meer aandacht besteed.

hiphop 2
ZAT
15:00 - 16:00
VELDMUIS
hip hop advanced
ZAT
12:45 - 13:45
GAVERS

Hip Hop Advanced

Deze les is voor de meer gevorderde Hip Hop dansers. De verschillende Urban moves zitten alvast in hun lichaam. Ze worden uitgedaagd met steeds moeilijkere technieken en choreografieën. Improvisatie en expressie zijn een belangrijk onderdeel van deze les.

Hip Hop Pro 

Deze les is voor de meest gevorderde Hip Hop dansers. De verschillende Urban moves zitten echt in hun lichaam. Deze dansers ademen als het ware Hip Hop. Ze worden uitgedaagd om nog een stapje verder te gaan en het maximale uit zichzelf te halen.We focussen op performance, improvisatie, expressie en eigen inbreng van de dansers.

hip hop pro
ZAT
11:45 - 12:45
GAVERS