Hip Hop

Vanaf het 1ste middelbaar hebben onze dansers de keuze tussen Jazz en Hip Hop, waarbij het uiteraard mogelijk is om beide lessen te volgen. De opdeling wordt niet langer gemaakt per leeftijd, maar per niveau. Dansers kiezen zelf welk niveau ze volgen. De lesgever speelt hierin een adviserende rol.

De Hip Hop lessen duren 1 uur omdat hier minder op techniek en lenigheid gefocust wordt dan bij Jazz. De lessen bestaan uit een opwarming, isolaties, korte stretch, choreografie en cooldown.  

hip hop pose

Hip Hop 1 (basisniveau) 

Hip Hop 1 staat open voor iedereen, met of zonder danservaring, al is de doorstroom vanuit Dansmix 2 een pluspunt. Alle verschillende soorten Urban en Hip Hop komen aan bod in deze les. De choreografieën zijn zeer gevarieerd waardoor de dansers heel wat typische passen uit de Hip Hop-wereld onder de knie krijgen. Ook partnerwerk, grondwerk, expressie en improvisatie komen voorzichtig aan bod.  

Woensdag van 14 tot 15u 

hip hop pose

Hip Hop 2 (gemiddeld niveau)

Hip Hop 2 is voor dansers met reeds enkele jaren ervaring in Hip Hop. De lesgever gaat uit van een redelijke kennis van de basispassen, waarop verder gewerkt wordt naar een hoger niveau. De choreografieën zijn uitdagender en bevatten geregeld elementen als partnering, grondwerk en improvisatie. De dansers leren om expressief te dansen. Ook aan performance wordt steeds meer aandacht besteed.

Zaterdag van 11u tot 12u

hip hop dance

Hip Hop Advanced (gevorderd niveau)

Deze les is voor de meest gevorderde Hip Hop dansers. De verschillende Urban moves en typische swag zitten echt in hun lichaam. Deze dansers ademen als het ware Hip Hop. Ze worden uitgedaagd om nog een stapje verder te gaan en het maximale uit zichzelf te halen. Extra focus ligt hier op performance en eigen inbreng van de dansers. Doel is om hen klaar te stomen voor het performen van choreografieën op optredens en wedstrijden.

Zaterdag van 12u tot 13u

Girly High heels dance

Girly High Heels (15+)

Net als de danseressen in de videoclip van je favoriete popster, trekken we op vrijdagavond onze hakken aan om lekker te shaken. In deze les staan vrouwelijke bewegingen en ‘attitude’ centraal. Trage, meer burlesque-achtige dansen worden afgewisseld met snelle, girly hip hop choreo’s. Fun, confidence en sexiness verzekerd!

Vrijdag van 19u tot 20u 

Contact

Info@werdancers.be
Het Gaverbad
Onkerzelestraat 280
9500 Geraardsbergen